Het naturistenterrein van Cap d’Agde

Het naturistenterrein van Cap d’Agde is een onderdeel van de badplaats Le Cap d’Agde in Zuid Frankrijk, op ongeveer 30 minuten rijden van Montpellier.
Indien u meer wilt weten over Cap d’Agde zelf, lees dan ook de algemene informatie over Cap d’Agde
Op deze pagina focussen we ons dus op een onderdeel van Cap d’Agde, namelijk het naturisten resort.
Dit is een afgeschermd gedeelte, waar je niet zomaar naar binnen kunt lopen of rijden.
In het naturistenoord komen jaarlijks behalve tienduizenden naturisten en nudisten ook minstens net zoveel swingers om hier te feesten. Dit tot verdriet van de oorspronkelijke vakantiegangers die hier kwamen voor het nudisme en naturisme.
 

Waar ligt het naturisten terrein van Cap d’Agde?
Het naturisten terrein van Cap d’Agde ligt helemaal aan de buitenkant van dit plaatsje in het Noord Oosten van Le Cap d’Agde. Het nudisten resort wordt aan de oostkant begrensd door de Middellandse Zee en in het Noorden door het strand van Marseillan, welke toepasselijk Marseillan Plage heet.
Verder…
 

Wat maakt het naturistenterrein van Cap d’Agde uniek?
Dit is een veelgestelde vraag en het antwoord is: bijna alles maakt Cap d’Agde speciaal en uniek en is daarmee onvergelijkbaar met andere naturisten oorden en/of swingers resorts. Het is het grootste naturisten oord van Europa en voor zover wij weten zelfs wel van de wereld, in afmetingen en qua aantallen bezoekers. Maar dit is zeker niet het enige speciale.
Verder…
 

Hoe krijg je toegang tot het naturisten resort?
Het naturistenterrein van Cap d’Agde is niet vrij toegankelijk. Over het gehele gebied zijn hekken en muren geplaatst en bij de ingang belemmeren slagbomen en security personeel u de toegang. Om op een legale manier binnengekomen (er is ook een illegale gratis sluiproute, die we niet aanbevelen om diverse redenen) dient u de beschikking te hebben over een toegangspas, welke u kunt kopen bij de ingang.
Verder…
 

Is naakt verplicht als ik in Cap d’Agde ben?
De vraag of mensen verplicht bloot moeten zijn in Cap d’Agde, is een vraag die vaak gesteld wordt. Er kan geen éénduidig ja of nee op worden gezegd, omdat dit afhangt in welke area je je begeeft. In de regel kan gesteld worden dat er op straat en in “het dorp” geen verplichting is, om naakt te lopen. Er zijn echter ook plekken waar naakt wel verplicht is en dat het dus onvermijdelijk is, je kleren uit te trekken en verplicht bloot te zijn.
Verder…
 

Is openbare sex toegestaan op het naturistenterrein in Cap d’Agde
De Franse wetgeving is hier heel duidelijk over, dit is niet toegestaan in Frankrijk. Dit geldt ook voor Cap d’Agde en ook voor het naturistenterrein worden op papier geen uitzonderingen gemaakt. Echter in de praktijk gebeurt er van alles wat officieel niet mag. De politie knijpt wel eens een oogje dicht of kijkt toevallig net de andere kant op.
Verder…
 

Online vakantie boeken naar Cap d’Agde, waar kan dat?
Waar kan je online via internet direct een vakantie boeken naar Cap d’Agde naturisten dorp met gelijk een boekings bevestiging?
Dit kan via deze site. We hebben een flink aantal vakantie accommodaties in Cap d’Agde voor u overzichtelijk op een rij gezet, die u direct online via internet kunt boeken en waarvan u gelijk een bevestigings bewijs ontvangt waarmee de reservering ook is gegarandeerd. Dit in tegenstelling tot het boeken bij Franse websites waar het vaak een drama is om te boeken en/of een bevestiging te krijgen. Lees ook de ervaringen van andere swingers en naturisten.
Verder…
 

Zijn huisdieren toegestaan op het terrein?
Jazeker, huisdieren zijn toegestaan op het naturistenterrein van Cap d’Agde en je ziet ook relatief veel mensen hun hondje(s) daar uitlaten. De echte naturist houdt van alles wat leeft, groeit en bloeit en naturisten hebben daardoor vaak ook veel meer affiniteit met dieren en de natuur dan de gemiddelde mens. Maar dit betekent niet automatisch dat huisdieren overal in het naturisten dorp zijn toegestaan.
Verder…
 

Mag ik openbaar filmen en fotograferen in Cap d’Agde?
Foto’s nemen en video’s maken op het naturistenterrein van Cap d’Agde ligt heel gevoelig, vanwege het feit dat veel mensen hier naakt recreëren en bloot rondlopen. Weliswaar stap je in Cap d’Agde schaamteloos uit de kleren, maar niemand zit erop te wachten dat familie, vrienden, kennissen of collega’s op Youtube later in hun huiskamer ook mee kunnen kijken, hoe jij bloot je boodschappen deed in de supermarkt. Er is een groot verschil tussen dat onbekenden jou naakt zien of dat bekenden jou ineens naakt zien.
Verder…
 

Wanneer kan ik het beste naar Cap d’Agde gaan?
Het naturistenterrein van Cap d’Agde is in principe het gehele jaar geopend, omdat er ook een paar honderd vaste bewoners zijn die hier echt permanent wonen. Het toeristenseizoen loopt echter van de eerste week van april tot en met de laatste week van september. Buiten deze periode is het in het nudistenoord rustig. De swingersclub Glamour is wel het gehele jaar in het weekend open met regelmatig grote feesten en sommige hotels zijn ook het hele jaar door geopend.
Verder…
 

Kan ik veilig mijn kinderen meenemen
Dit is een afweging die iedereen voor zichzelf moet maken. Vroeger waren wij van mening dat dit beter was van niet. Echter we hebben ook veel contact gehad met ouders, die dit wel deden en hier geen negatieve ervaringen mee hebben. Er zijn wel een aantal plekken die je beter kunt mijden.
Verder…
 

Binnenkort worden meerdere vragen toegevoegd. Staat uw vraag er nog niet bij, mail ons dan.