De nudisten en naturisten van Cap d’Agde

Het huidige Cap d’Agde anno 2016 is bij lange na niet meer het Cap d’Agde van weleer uit 1956, welke als doel had een plek te zijn waar nudisme en naturisme centraal stond.

Was er toentertijd alleen een naakt camping waar naturisten en nudisten gemoedelijk, in alle rust de hele dag bloot konden rondwandelen, tegenwoordig bestaat het nudistendorp Cap d’Agde voor ongeveer 50% uit bebouwing van appartementen, villa’s, studio’s, hotels en uitgaansgelegenheden.

De rustige plek waar je kon genieten van de natuur en van de stilte wordt tegenwoordig overschreeuwt door de beats van de muziek van de swingers party’s, uitgaansgelegenheden en restaurants. Tussen 14:00 uur ‘s middags en 2:00 uur ‘s nachts valt er altijd wel wat te feesten en dat is op veruit de meeste locaties goed hoorbaar, vooral tussen 22:00 en 02:00.

Ook daarna zijn er nog uitgaansgelegenheden open, echter deze zijn relatief behoorlijk goed geïsoleerd qua geluid, dus dat valt nog mee. Maar je moet ook niet raar opkijken als er ook om 4:00 uur ‘s nachts nog harde muziek te horen is, van je overburen die een privé party houden of van het zwembad bij babylon, want ook daar wordt soms spontaan de muziek luid opengetrokken door terugkerende hotelgasten die nog een after party willen.
Naturisten en nudisten die helemaal niets met sexfeesten te maken willen hebben en gewoon proberen te slapen, worden hier niet vrolijk van.

De seksuele losbandigheid van de swingers, die volgens de naturisten en nudisten vaker van sexpartner wisselen dan van sokken, komt totaal niet met hoe nudisten/ naturisten in het leven staan en het moge duidelijk zijn dat deze groepen mensen over het algemeen op zijn zachtst gezegd, geen vrienden van elkaar zijn.
In het verleden heeft dit regelmatig tot ruzies geleid. Le Glamour is al een keer in vlammen opgegaan en ook sex-poolparty’s werden gesaboteerd door het zwembad water onbruikbaar te maken.

De nudisten en naturisten zijn behoorlijk gefrustreerd en ze kunnen er weinig tegen beginnen en die frustratie is ook niet geheel onterecht. Een goed voorbeeld hiervan is het wijkje Heliovillage.
Dit was altijd een zeer rustige wijk, waar voornamelijk oudere nudisten en naturisten verbleven. Rond 2009 is hier een hotel bijna tegenaan gebouwd, waar ze op een gegeven moment rooftop-parties (sex party’s) zijn gaan organiseren.

Het gevolg is dat de muziek tot 02:00 ‘s nachts zeer luid hoorbaar is in heel Heliovilliage en ook kan je zowel overdag als ‘s avonds, als je een beetje moeite doet regelmatig swingers stellen zien die sex met elkaar hebben op het dak.
Op het moment dat er aangifte werd gedaan bij de politie vanwege muziek geluidsoverlast werd altijd precies voordat de politie arriveerde het aantal decibels flink terug geschroefd en deze werd weer opgevoerd zodra de politie weer was verdwenen.

Kortom de huiseigenaren van Heliovillage die tot 2009 nog altijd konden genieten van hun nudisten vakantie in relatieve rust, moesten er nu ook aan geloven. Van de rust is weinig meer over, ook hier heeft de gekte toegeslagen. Al moeten we wel zeggen dat het in 2015 wel weer rustiger leek qua rooftop feesten, dus mogelijk hebben de naturisten en nudisten hier toch een klein succesje geboekt, maar gemiddeld genomen verliezen zij de strijd.

Op dit moment zijn er nog genoeg pure naturisten en nudisten te vinden, maar het lijkt wel een uitstervend ras. Vaak zijn het mensen die een zeer respectabele leeftijd hebben en de dag dat zij niet meer (kunnen) terugkeren, zal niet ver in de toekomst liggen.
Onze voorspelling is dat Cap d’Agde steeds verder zal worden ingenomen door de swingers.

Echter er zal zeker ook ruimte blijven voor de naturisten en nudisten. Bepaalde plekken zijn hier ook goed geschikt voor. Soms komen bepaalde families hier al een aantal generaties en die zullen zich niet laten wegjagen.
 

Is Cap d’Agde nog geschikt voor nudisten en naturisten?
Nadat je hebt kennis genomen van alle swingers informatie en swingers feesten die dagelijk worden georganiseerd, kunnen nudisten en naturisten, die hier nog nooit zijn geweest zich afvragen of het naturistenoord van Cap d’Agde anno 2016 überhaupt nog wel geschikt is, als plek voor nudisme en naturisme? In onze optiek heeft Cap d’Agde ook tegenwoordig nog genoeg te bieden voor de nudisten en naturisten. Nergens in Europa is er zo’n groot gebied te vinden waarop je naakt kan zijn.
Verder…
 

Wat is het verschil tussen nudisme en naturisme?
Op deze site gebruiken we veelvuldig de groepen nudisten en naturisten naast elkaar en daarmee ook de bijbehorende termen nudisme en naturisme. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen nudisme en naturisme, want vele mensen denken dat dit precies hetzelfde is. Dit is ten dele waar maar naturisme gaat veel verder dan nudisme.
Verder…
 

Komen er nog wel naturisten en nudisten naar Cap d’Agde?
Jazeker, we schatten in dat ongeveer de helft van alle vakantiegangers en bezoekers tot de groep mensen behoren die louter naar Cap d’Agde komen voor het nudisme en het naturisme en niets willen weten van openbare sex of swingen. Dit is wel een inschatting en niet gebaseerd op diepgravend onderzoek. Het is tegenwoordig niet zo makkelijk meer om nudisten en naturisten in normale omstandigheden te onderscheiden van swingers. Vroeger was dit makkelijker omdat swingers zich meestal intiem schoren en nudisten/ naturisten niet, maar anno 2016 is dit nauwelijks meer van toepassing.
Verder…
 

Binnenkort komen hier nog meer vragen over nudisme en naturisme?