Zijn er nog veel nudisten en naturisten aanwezig?

Zijn er nog veel nudisten en naturisten in Cap d’Agde?

Jazeker, we schatten in dat ongeveer de helft van alle vakantiegangers en bezoekers tot de groep mensen behoren die louter naar Cap d’Agde komen voor het nudisme en het naturisme en niets willen weten van openbare seks of swingen. Dit is wel een inschatting en niet gebaseerd op diepgravend onderzoek. Het is tegenwoordig niet zo makkelijk meer om nudisten en naturisten in normale omstandigheden te onderscheiden van swingers. Vroeger was dit makkelijker omdat swingers zich meestal intiem schoren en nudisten/ naturisten niet, maar anno 2022 is dit nauwelijks meer van toepassing. Er zijn swingers (met name uit andere delen dan west europa) die zich niet helemaal scheren en er zijn nudisten en naturisten die zich volledig scheren, dus dit geeft geen aanwijzingen meer.

Wel kunnen we met zekerheid zeggen, dat er op de camping heel veel stellen aanwezig zijn, die geen swingers zijn. We hebben in het verleden koppels gesproken die zich niet eens bewust waren van het feit dat er swingers aanwezig waren. Ook op het noordelijke deel van het nudistenstrand (dus richting haven) zijn veel vakantiegangers en mensen die voor een dag Cap d’Agde bezoeken die gewoon lekker naakt willen zonnen en bloot willen rondlopen, maar ook absoluut niet meer dan dat.

Voor de rest is in Cap d’Agde ook vanuit de oudheid een groep mensen aanwezig (met name Fransen) die hier al vele tientallen jaren komen en soms zelfs al drie of meer generaties uit dezelfde familie. Dit zijn naturisten en nudisten van het eerste uur. Maar zoals u zult begrijpen is dit op termijn wel een uitstervend ras. De naturistencamping is precies 60 jaar geleden, in 1956 begonnen. Dit betekent, dat als je hier als baby al met je ouders kwam, dat je op zijn minst 60 jaar oud bent nu. En kwam je naar Cap d’Agde in 1956 zelfstandig als begin twintiger, dan ben je dus nu een 80+.

En al deze mannen en vrouwen met respectabele leeftijd, zie je ook echt nog rond lopen in Cap d’Agde. Vaak zijn het de mensen die jeu de boule aan het spelen zijn, op de camping, in Venus Village of in Heliovillage. Vaak ook hebben deze mensen hier in het verleden jaar een appartementje of kleine villa gekocht, zodat ze eigenlijk elk jaar hier weer terugkomen. Het spreekt voor zich dat deze mensen op hun tachtigste niet aan het swingen zijn, maar hier echt komen om gewoon lekker naakt te recreëren.

Voor nudisten en naturisten valt er ook genoeg te doen op Cap d’Agde; ‘s werelds grootste naturistenresort biedt veel plekken waar je 24/7 naakt kunt rondlopen. Er zijn zes à zeven zwembaden waar je naakt kunt recreëren. Het heeft een breed en uitgerekt naaktstrand van 2 km lang, en een geweldig grote naturistencamping waar ook tal van naturistische, sportieve activiteiten mogelijk zijn.

Kortom ja er zijn nog genoeg nudisten en naturisten in Cap d’Agde. Ondanks dat we denken dat de swingers de komende jaren wel meer terrein zullen winnen, zullen de liefhebbers van nudisme en naturisme hier ook altijd een unieke blote vakantie blijven beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *