Wat is er te vinden op de naturistencamping René Oltra?

Wat is er allemaal te vinden en doen op de naturistencamping van René Oltra in Cap d’Agde?

De naturistencamping van René Oltra in Cap d’Agde, Zuid Frankrijk is zeer groot. Naar schatting beslaat deze 40% van de totale oppervlakte van het naturistenterrein. Als je langs de Noord, Oost, Zuid en West grenzen een wandeling maakt over de camping ben je snel meer dan een half uur bezig.

De nudistencamping is aan alle kanten afgezet met hekken en slagbomen. De diverse toegangspoorten (o.a. naar en van het strand) worden overdag allen gecontroleerd door beveiligingspersoneel welke in de gaten houdt of jij iets te zoeken hebt op de camping. Bij twijfel wordt om bewijs gevraagd, meestal werkt dit in de vorm van een polsbandje, maar ook kan om naam, een reservering bewijs of sleutel worden gevraagd, indien men het niet vertrouwt. Na 0.00 is alleen de hoofd toegangspoort nog open.

Verreweg het aller grootste deel van de nudistencamping, bestaan uit staanplaatsen voor tenten of caravans. En ook voor hele grote modellen caravans, die in sommige gevallen meer op touringcars lijken, is ruimte.

Er zijn ook wat chalets en mobile homes welke verhuurd worden. Denk hierbij aan eenvoudige accommodaties voor 2, 4, 6 personen. Deze variëren in afmetingen van 13 m² tot en met 35 m². Goedkoop zijn deze accommodaties overigens niet. In het hoogseizoen wordt voor het meest luxe type meer dan 400 euro’s per dag betaald. Hiervoor heb je dan wel je eigen jacuzzi.

Zoals je mag verwachten zijn er vele toilet gebouwen met warme en koude douches en een grote receptie.
Verder zijn op de naaktcamping onder andere de volgende faciliteiten en diensten aanwezig:
– een pizzeria (niet de lekkerste van het terrein)
– een geldautomaat
– een wasserij/ wasserette met drogers,
– een plek waar je groente en fruit kan kopen
– een bakker
– een soort van snackbar
– animatie middagen/ avonden voor de kinderen.
– honden uitlaatplekken
– diverse sport en spel mogelijkheden waaronder fitness, tennis, gym
– en uiteraard ligt de Middellandse Zee met het grootste nudistenstrand van Europa, vlak voor de “deur”

De grootste attractie van de camping is misschien wel de gemoedelijkheid onder de “bewoners”. Soms is het net een grote familie. De sfeer is hier vriendelijk en het leven is veel meer ingesteld op naturisme en nudisme. Naakt lopen is hier in principe ook verplicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *