De naakte schuimparty’s van Cap d’Agde in het naturistendorp

In 2008 kwam de eigenaar van Le Glamour op het werkelijk briljante idee om eens wat leuks voor overdag te organiseren. Misschien was een schuimparty wel eens een keer een leuk idee. Tot die tijd was er overdag voor swingers eigenlijk niet zo heel veel te doen.
Oké je kon natuurlijk altijd naar het swingersstrand gaan, maar als je daar niet zoveel van hield of het te ver lopen vond, dan waren de mogelijkheden overdag toch wat beperkt. Eigenlijk bleef alleen de sauna over of een date met een ander swingers koppel, maar meestal was je daarvoor nog te brak van de avond ervoor.

In de zomer van 2008 werd er in het hoogseizoen een paar keer op een zondagmiddag een schuimparty georganiseerd. Deze waren direct vanaf het begin zo’n geweldig succes, dat er diezelfde zomer nog een paar extra zondagen werden gereserveerd om een mousse party te geven.

Vanaf 2009 is de frequente van die parties steeds meer opgeschroefd en tegenwoordig worden er bijna dagelijks schuimparties georganiseerd in het hoogseizoen. Deze schuimparty’s zijn opvallend anders dan de normale schuim party’s, omdat de mensen hier naakt zijn. Zet een paar honderd naakte swingers stellen bij elkaar in de zon en gooi er flink wat alcohol in en het gaat echt helemaal los.
 

Waar worden de schuimparty’s van Cap d’Agde gehouden?
De schuimparty vindt plaats in Le Glamour. Echter niet op precies dezelfde plek als waar ‘s avonds de swingersclub entree is. De ingang van de party vind je een stukje verderop om de hoek. Als je met je gezicht naar de normale ingang van Le Glamour staat en met je kont dus naar het strand gericht, ga je via het pad dat boven langs het strand loopt naar rechts. Om verwarring te voorkomen, je loopt naar het noorden met je gezicht richting de camping/ swingersstrand en aan de rechterkant bevindt zich de zee.
Verder…
 

Op welke dagen is er een schuimparty?
Dit is een veel gestelde vraag door bezoekers van de site maar ook in Cap d’Agde zelf.
Voor de maanden juli en augustus geldt dat deze elke middag worden georganiseerd, mits het weer het toelaat. Indien het hard regent of heel koud is, is het niet lekker om op te schuimparty te zijn. Vaak is het schuim toch een beetje vochtig en met een flinke wind erbij is het gewoon te koud. Het dilemma is alleen wel vaak dat het weer in Cap d’Agde heel snel kan omslaan.
Verder…
 

Hoe laat begint de party?
De openingstijden zijn ‘s middags van 14:00 tot 19:00. Gedurende deze tijden is het mogelijk te feesten in de buitenruimte van Le Glamour, welke dan toegankelijk is voor de bezoekers die voor de schuim party komen, echter niet gedurende deze hele periode is er ook daadwerkelijk een schuimparty. Meestal beginnen ze pas rond 15:00 uur met het schuim.
Verder…
 

Wat is dresscode van de party?
Binnen het naturisten centrum zijn de mensen die hier te gast zijn, wel het één en ander gewend op het gebied van bloot lopen. Toch is bij sommige stellen de verbazing groot als ze het bordje lezen, welke bij de ingang van de mousse party hangt, waarop staat: “la nudité est obligatoire” hetgeen in het Nederlands, naakt is verplicht, betekent. (En mousse party is het Franse woord voor schuimparty).
Verder…
 

Hoeveel kost de schuimparty?
Om toegang te kunnen krijgen tot de schuimparty in Le Glamour, betaal je:
– een entreeprijs van € 20 per koppel
– € 3 aan de garderobe voor jullie gezamenlijke tas.
– een eventueel nek-buideltje om je geld in te doen kost € 5 (niet verplicht)
Verder…
 

Hoe ziet de schuimparty ruimte er van binnen uit?
Om te beginnen is het een open lucht ruimte. Er zit geen dak op. Wel zijn er hoge muren die de ruimte beschermen tegen inkijk van buitenaf, want niet iedereen hoeft te zien wat hier gebeurd. Grofweg zijn er een drietal verschillende onderdelen:
– een lounge ruimte
– een groot bubbelbad/ jacuzzi-achtig bad
– de schuimparty area zelf
Verder…
 

Wat gebeurt er op de naakte schuimparty?
Wat jullie allemaal persoonlijk gaan doen daar, hangt uiteraard mede af van jullie wensen, de kansen die zich voordoen en van het feit of jullie swingers zijn of nudisten of misschien wel geen van beide. Wij kunnen wel een goed beeld schetsen wat er in grote lijnen gebeurt in de verschillende area’s van de schuimparty ruimte. Uiteraard is er geen vast draaiboek, want de ene dag is de andere niet. Geen dag is gelijk, mede omdat er nooit precies dezelfde mensen zullen zijn, maar er zijn wel een aantal zekerheden, wat je op een doorsnee schuimparty middag kan verwachten. Wat jullie in ieder geval gaan aantreffen op de schuimparty in Cap d’Agde is heel veel naakt en veel sex. Lees de volgende beschrijving van de middag.
Verder…
 

Mogen singles ook naar de schuimparty?
Om toegang te krijgen tot de schuimparty op het naturistenterrein van Cap d’Agde zijn er twee belangrijke voorwaarden:
1) je moet naakt naar binnen
2) je moet onderdeel zijn van een stel (man/vrouw)
Indien je niet aan bovenstaande voorwaarden wilt of kunt voldoen, kom je niet naar binnen.
Alleenstaande mannen of alleenstaande vrouwen worden dus in theorie niet toegelaten. Maar de praktijk is soms anders.
Verder…
 

Hoe voorkom je dat mensen ongewild aan je zitten tijdens de schuimparty?
In de schuimparty area is het soms heel druk. Tussen half vier en vijf bijvoorbeeld, kan het soms dringen geblazen worden als er muziek gedraaid wordt, die in de smaak valt bij het publiek. Op het moment dat het schuim dan ook nog eens flink wordt open gedraaid, waarbij het direct onder het schuimkanon hoger wordt dan anderhalve meter en je nog maar net boven het schuim uitkomt met je mond, dan vluchten veel mensen van dat stukje dansvloer weg en dan moet het publiek verdeeld worden over de overige vierkante meters. Dan sta je op een gegeven moment op sommige plekken letterlijk tegen elkaar aan.
Verder…
 

Deze site is nog volop in ontwikkeling en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2016 zijn afgerond.