Restaurants in Cap d’Agde

Over de restaurants in Cap d’Agde gaan we niet al te veel vragen behandelen. We zijn geen culinaire recensisten en de menu’s en kwaltiteit van het eten wisselen ook elk jaar, dus hier gaan wij onze handen niet aan branden.
Wel geven wij hieronder een korte beschrijving van wat je in Cap d’Agde kan verwachten aan restaurants en eettenten en zullen we ook een aantal algemene vragen behandelen die betrekking hebben op het nudisme in relatie tot het uit eten gaan.

Het belangrijkste goede nieuws is dat je in Cap d’Agde niet hoeft te verhongeren. Je kunt op het naturistenterrein uit eten gaan bij tientallen restaurants c.q. eetgelegenheden. En er zijn ook diverse eettenten/ restaurants waar je je eten mee naar huis kunt nemen, als dat een keertje beter uitkomt, bijvoorbeeld als je partner volledig uitgeteld op bed ligt als deze te hard gefeest heeft op een schuimparty. De restaurants / eettentjes waar je behalve uit eten kunt gaan, ook eten kunt afhalen, zijn te herkennen aan een bordje “a emporter” wat ergens bij de ingang hangt.

Naast de vele normale restaurants, waar je kunt kiezen uit een menu wat je kunt verwachten in Frankrijk, zijn er ook gespecialiseerde restaurants in bijvoorbeeld Seafood, Thais eten en Indiaas eten. Ook zijn er diverse pizzeria’s, waar je naast pizza ook hele kippen kunt kopen, salades en patat. En er is zelfs een Belgische snackbar op het terrein aanwezig.

Heb je een keer geen zin om uit eten te gaan, maar ook geen zin om zelf te koken, dan is er een goede traiteur te vinden in Heliopolis en ook Port Ambonne heeft een speciaalzaak waar je een aantal van dit soort maaltijden kunt kopen.
Overigens zijn deze traiteurs verre van goedkoop. Uit eten gaan is in sommige gevallen een stuk voordeliger, want in tegenstelling tot de drank prijzen in sommige horeca gelegenheden, is uit eten gaan goed betaalbaar.

Mocht je een keer van het naturistenterrein af willen om uit eten te gaan dan is dat uiteraard ook mogelijk. In het centrum van het normale deel van Cap d’Agde zijn veel goede restaurants te vinden. Voor de fast food junks is er ook goed nieuws. Op ongeveer 15 minuten rijden van het naturisten-centrum (naast de grote supermarkt Hyper-U in Cap d’Agde) zit een McDonalds die 24/7 open is.

Binnenkort zullen hier een aantal vragen worden behandeld over de restaurants op het naturistendorp van Cap d’Agde