Zijn huisdieren toegestaan in het naturistendorp?

Mag ik mijn huisdieren meenemen naar Cap d’Agde?

Jazeker, huisdieren zijn toegestaan op het naturistenterrein van Cap d’Agde en je ziet ook relatief veel mensen hun hondje(s) daar uitlaten. De echte naturist houdt van alles wat leeft, groeit en bloeit en naturisten hebben daardoor vaak ook veel meer affiniteit met dieren en de natuur dan de gemiddelde mens. Maar dit betekent niet automatisch dat huisdieren overal in het naturisten dorp zijn toegestaan en helaas geldt er in veel vakantie accommodaties binnen het naturistenterrein een verbod op huisdieren.

Plekken waar honden en andere huisdieren sowieso niet zijn toegestaan zijn: het strand, de duinen en de meeste zwembaden. En vanzelfsprelend neem je ook geen huisdier mee naar een schuimparty, club of sauna.

Vakantie-accommodaties waar 100% zeker een totaal verbod op huisdieren geldt zijn:
Les jardins d’Eden, Les Jardins du Babylon. En er wordt hier geen uitzondering gemaakt, huisdieren zijn verboden.

Vakantie accommodaties waar altijd wel huisdieren worden toegelaten zijn:
Natureva, Ozz-In en de camping.

Voor de overige accommodaties geldt dat dit per villa, appartement, studio en kamer kan verschillen.
De meeste “huizen” in Cap d’Agde zijn privé bezit en hebben dus allemaal een andere eigenaar. Zij bepalen soms zelfstandig of het toestaan is, dat er ook huisdieren in verblijven.

Heb je een appartement in bijvoorbeeld Port Nature, dan kan het zomaar zijn, dat jij wel huisdieren mag meenemen en je buren niet.

Mocht dit niet duidelijk staan vermeld bij de accommodatie die jij wilt boeken, informeer hier dan goed naar.
En mocht je meerdere huisdieren hebben, stem dit dan ook af.
Soms is één huisdier geen probleem, maar wordt er al iets moeilijker gedaan over twee huisdieren. En met drie huisdieren wordt het alweer iets lastiger, maar zeker niet onmogelijk.
Vaak staat er bijvoorbeeld, maximaal twee huisdieren, maar als je het van te voren lief vraagt, willen ze best een uitzondering maken als het lieve en rustige beesten zijn. En uiteraard zij jouw beesten de allerliefste. :)

Let goed op dat de vaccinaties, papieren en paspoorten van de huisdieren allemaal in orde zijn.
Frankrijk kan hier heel streng in zijn. In het ergste geval wordt een huisdier in beslag genomen en kan zelfs worden afgemaakt. Daar wil je niet aandenken dat dit gebeurt. Laat je vooraf goed informeren door je dierenarts en regel dit ruim voor je vakantie.

Let ook op, dat er soms een verbod geldt voor honden van een bepaalde catergory. Op de camping bijvoorbeeld zijn honden uit catergory 1 en 2 niet welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *