Mag ik in het openbaar fotograferen of filmen in het naturistendorp?

Mag ik overal foto’s en filmpjes maken in Cap d’Agde?

Foto’s nemen en video’s maken op het naturistenterrein van Cap d’Agde ligt heel gevoelig, vanwege het feit dat veel mensen hier naakt recreëren en bloot rondlopen. Weliswaar stap je in Cap d’Agde schaamteloos uit de kleren, maar niemand zit erop te wachten dat familie, vrienden, kennissen of collega’s op Youtube later in hun huiskamer ook mee kunnen kijken, hoe jij bloot je boodschappen deed in de supermarkt. Er is een verschil tussen je naakt vertonen voor onbekenden en je naakt vertonen voor bekenden. Nog vervelender wordt het als video’s op internet verschijnen waaruit blijkt dat jullie er nogal een kinky hobby op nahouden op het swingers naakt strand van Cap d’Agde. Om nog maar te zwijgen dat er video-opnames zouden worden gemaakt tijdens de schuimparty. Mochten video’s van dit soort party’s naar buiten komen, waarbij is vastgelegd hoe jij en je partner lekker bezig waren met partnerruil of groepsex, dan kunnen jullie waarschijnlijk beter gaan emigreren. Discretie met foto’s en video’s is dus een must in Cap d’Agde.

Tot een aantal jaar geleden zag je op veel plekken verbodsborden staan met daarop een fotocamera. Sinds 2014, is het beleid ten aanzien van fotograferen en filmen een heel klein beetje versoepeld.
We zijn immers al een tijdje belandt in het smartphone tijdperk, waarin iedereen eigenlijk altijd een camera bij de hand heeft en ook de behoefte heeft om een foto of video te maken. Want wat is er nu leuker om een foto te nemen van je partner die naakt buiten loopt. Je mag op sommige plekken nu wel foto’s en video’s maken van je partner, echter het is verboden om derden, daarbij vast te leggen op video of foto. Dit geldt dus ook bij het maken van selfies. (let op dat de camping regels strenger zijn).

Als iemand ziet of vermoedt dat hij/ zij tegen zijn/ haar wil ook is gefotografeerd of gefilmd en dat persoon gaat daarover klagen, dan heb jij een heel dik probleem. Als er een vermoeden is van opzet, dan wordt je opgepakt door de security en uitgeleverd aan de politie. Behalve dat je dit een fikse boete kan kosten en in beslagname van je fototoestel, videocamera en smartphone zal je ook tijdelijk al je opslagmedia moeten inleveren, waaronder dus ook je laptop/ tablet. Op deze wijze kan worden nagegaan, wat jij allemaal nog meer hebt vastgelegd. Mocht uit deze beelden blijken, dat jij dit vaker hebt gedaan, dan heb je een extra probleem.
Behalve een probleem met de politie heb je dit ook met het naturistenoord zelf. Het is per direct einde van je vakantie en je krijgt een levenslange ban voor dit resort.

Maar het kan nog erger, mocht je bijvoorbeeld betrapt worden op het strand. Dan heb je kans dat je hier ook niet zonder kleerscheuren vanaf komt (spreekwoordelijk bedoeld dan, want je kleren had je nu juist thuis gelaten). Je mag blij zijn dat je niet gelyncht wordt door de mensen daar of dat je samen met je camera wordt verzopen in de zee.
Kortom, pas heel goed op, dat als je een video / foto maakt dat er verder niemand in beeld staat, ook niet op de achtergrond.

Overigens weerhoudt al het bovenstaande sommige mensen er niet van om toch video’s te maken. Er circuleren talloze filmpjes op internet van het swingers strand, soms zelf gemaakt in verbluffend goede hd kwaliteit. Deze zijn echter vaak al een aantal jaar oud. Soms staat er wel een recente datum bij, maar grote kans dan deze video dan opnieuw is geupload.

Security mensen zijn tegenwoordig goed opgeleid om verborgen camera’s te herkennen. Denk niet dat die “verborgen” camera die jij in een website hebt gekocht (in China) echt zo verborgen en onopvallend of uniek is. Met dat zelfde product is hier waarschijnlijk al talloze keren eerder getracht te filmen en wordt nu direct herkend. Ook worden deze shops regelmatig bekeken om de nieuwste verborgen camera’s te leren herkennen. Wat jij kan vinden of internet, kan de security ook. Je bent dus gewaarschuwd, want mocht je worden betrapt dan weet je wat je te wachten staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *