De reis naar het naturistendorp van Cap d’Agde

Het naturistenterrein Cap d’Agde kan via meerdere transportmiddelen goed worden bereikt. Het meest voor de hand liggende vanuit Nederland is met de auto. Echter er zijn ook andere mogelijkheden, zoals het vliegtuig, de trein of met een bus. Aangezien Cap d’Agde aan de zee ligt, is deze ook per boot bereikbaar, maar die optie is vanuit Nederland niet interessant.

Zoals gezegd vanuit Nederland zullen de meeste mensen ervoor kiezen met de auto te gaan. Indien je via de snelste snelwegen wilt rijden en dus ook bereid bent om hiervoor tol te betalen, dan zijn er grofweg twee verschillende manieren, die elkaar niet veel ontlopen. De ene route loopt via Parijs. De andere route loopt via Luxemburg. Afhankelijk van waar je in Nederland woont, zal de ene route waarschijnlijk net een paar minuten korter zijn, dan de andere. Echter de technische hulpmiddelen spreken elkaar ook tegen. Indien we zoeken via Google Maps dan wordt de route via Parijs vaak als korste weergegeven. Maar de TomTom vindt de route via Luxemburg en Lyon korter. Welke route u ook kiest, er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden, zeker als u in het hoogseizoen naar Cap d’Agde gaat en uw eerste overnachting op zaterdag is. Zie hiervoor de vragen hieronder.

Met het vliegtuig naar Cap d’Agde is zeker ook een overweging waard. Nadeel is alleen wel dat je dan veel minder bagage mee kunt nemen en niet zoals wij altijd gewend zijn de hele kofferbak en achterbank kunnen volstouwen met spullen. Ook zit je aan vluchttijden vast, je bent niet zo flexibel als wanneer je met je eigen auto reist. Bijkomend voordeel van de reis per eigen auto is tevens dat je op locatie in Cap d’Agde altijd je eigen transport middel bij de hand hebt. Je hoeft geen auto te huren of met taxi’s te reizen. Dat wil zeggen voor zover je dat van plan was, want als je alleen op het naturisten terrein rond swingt, heb je eigenlijk maar twee keer extern vervoer nodig en dat is vanaf de plek van aankomst (treinstation of luchthaven) naar het naturistendorp op dag één en weer terug naar de plek van vertrek op de laatste dag.

Ook met de trein naar Cap d’Agde is mogelijk. Hiervoor gelden eigenlijk dezelfde nadelen als hierboven genoemd voor het vliegtuig. Bovendien is het vaak ook nog duurder dan vliegen en het duurt een stuk langer, dus als je toch niet met de auto gaat, lijkt het vliegtuig een interessantere optie, tenzij je ook huisdieren wilt meenemen.

Binnenkort volgt hiet de FAQ over de reis naar Cap d’Agde