Mousse party 2019 wat is er veranderd?

De schuimparty’s zijn een stuk veranderd sinds onze laatste posting.

Een paar jaar geleden heeft er een zeer grote verbouwing plaatsgevonden met als resultaat een mooie nieuwe omgeving. We zetten de belangrijkste veranderingen op een rij.

Le Glamour Beach.
Om een duidelijk onderscheid te maken met de swingersclub en nachtclub Le Glamour Club, is er een nieuwe naam gekomen voor het deel waar de mousse party wordt gehouden en deze naam is Le Glamour Beach, kortweg LGB. Behalve de schuimparty area hebben ze ook een terras en restaurant, maar uiteraard is de party space hierbij het belangrijkst.

Prijs Mousse Party
Na de verbouwing is de entreeprijs behoorlijk omhoog gegaan en veranderd van 20 naar 25 euro. Daarnaast ben je per koppel verplicht 3 euro kwijt aan de garderobe, ook al geef je niets af. De werkelijke prijs om binnen te komen bedraagt altijd 28 euro per stel. De prijzen voor de dranken zijn redelijk gelijk gebleven. De belangrijkste zijn 6 euro voor een glas rosé of wijn, 5 euro voor een bier, cola of water. Echt heel sterke dranken zoals wodka worden niet geserveerd.

Locatie Foam Party
De schuim party vindt nu plaats in een fonkel nieuw openlucht gebouw, welke vlak naast Glamour Club ligt. De ingang is dus ook niet meer op dezelfde plek en is vanaf twee kanten bereikbaar. Vanuit de binnen cirkel van Heliopolis loopt je tussen de parkeerplaats aan de rechterkant en Hotel Eden aan de linkerkant door tot je een trapje omhoog ziet. Deze trap loop je op en de ingang van de foamparty is aan de rechterkant. Vanaf het strand is het heel makkelijk, want Le Glamour Beach ligt pal naast het pad welke langs het strand loopt. Als je op het stand ter hoogte van het midden van Heliopolis bent dan loop je naar de eerste strandopgang. De naam Glamour kan je niets missen en je loopt door naar een soort gangetje of “steegje” met aan de linkerkant het terrasje en restaurant van LGB en aan de rechterkant de swingersclub. De ingang vindt je na zo’n 50 meter lopen aan de linkerkant.

De ingang van de schuimparty
De locatie van de ingang is nu bekend, maar er zijn meerdere zaken handig om te weten. In het hoogseizoen kan het zeer druk zijn. De rij wachtenden kan zich uitstrekken vanaf de ingang tot voorbij het terras aan het strandpad. Met een beetje pech sta je hier dan 20- 25 minuten te wachten, voordat je kan feesten. Er is nog een andere wachtrij, deze is beduidend korter en is bedoeld voor vips. Met een vip kaart kom je vrijwel direct binnen, maar is voor een gemiddelde vakantieganger niet interessant. Deze kost tegen de 500 euro. Er is een nog een andere truc om deze wachtrij te omzeilen en zullen we later verklappen.

Binnenkomst
Voordat je aan de beurt bent om naar binnen te gaan, krijg je een tas in je handen gedrukt, waarin je alle spullen kunt stoppen die niet naar binnen mogen. Eigenlijk is dit zo’n beetje alles. Het enige wat wel naar binnen mag, zijn handdoeken, zonnebrand olie, geld, een nekbuidel of armbuidel waar je je geld in kunt stoppen, erectiepillen, sigaretten, bankpasjes, creditcards, zonnebrillen en dat was het wel zo’n beetje. Wat zeker niet naar binnen mag zijn telefoons, schoenen en kledingstukken. Je stapt dus poedelnaakt de schuimparty ruimte binnen. De tas geef je aan de garderobe.

Zoals gemeld betaal je in totaal 28 euro per stel om naar binnen te komen. Single mannen (ook niet in de vorm van een trio van 2 mannen en een vrouw) zijn officieel nog steeds niet welkom. Single vrouwen of een trio van 2 vrouwen en een man, hebben wel toegang.

Let op, dat je in je buideltje of in je pakje sigaretten geen drugs probeert mee te smokkelen. Sinds 2018 wordt alles binnenstebuiten gekeerd en gecontroleerd, voordat je naar binnen kan. Zelfs de verpakking van erectiepillen wordt bekeken. Dit naar aanleiding van een aantal incidenten met GHB in 2017, waarbij sommige vrouwen dit tot zich hadden genomen, zonder te weten wat GHB was. Eén zo’n geval betrof de vrouw van één van de stellen met wie wij aan het feesten waren op dat moment. Zij is met gierende banden afgevoerd naar het ziekenhuis want ze was er slecht aan toe. Gelukkig is het goed gekomen.

De inrichting en indeling van de schuimparty ruimte.
De schuimparty wordt nog steeds gehouden in de open lucht. Dat wil zeggen, er zijn wel muren maar geen dak. Verder is deze onvergelijkbaar met de vorige opzet. De lounge area (dus het gedeelte waar de schuimparty niet zelf niet worden gegeven, maar het aangrenzende gedeelte) is veel professioneler opgezet. In feite is het een groot vierkant met daar binnenin de bar, die je gelijk links ziet nadat je langs de garderobe bent gelopen.

Aan de zijkanten en in het midden staan tientallen bedden, hetgeen bijzonder veel meer is dan op de oude locatie. Daarnaast is er een zwembad, waarin je ook sex mag hebben en achter het zwembad zijn nog wat bedden waarvoor je extra moet betalen als je die wit gebruiken. De overige bedden zijn wel gratis, maar er zijn er veel te weinig voor al het publiek. Verder is in deze ruimte de deejay aanwezig. Een stukje rechts van de deejay vind je de toiletten, waarvan er meer zijn dan op de oude locatie, dus nauwelijks wachttijden meer. Rechts van de toiletten vindt je de ingang naar de schuimparty zelf.

De schuimparty
Ook deze is wat anders van opzet. Het is een afzonderlijke ruimte geworden die zowel qua locatie als visueel, geheel gescheiden is van het lounge gedeelte. Het eerste jaar was hier de deejay nog te vinden, maar deze is dus verplaatst naar de lounge area. Ook is hier een plek voor een bar aanwezig, maar het is elke keer weer een verrassing of je hier wel of geen bar aantreft. In 2016 was deze er alleen in het hoogseizoen. In 2017 was deze standaard aanwezig en in 2018 hadden ze de bar weer helemaal afgebroken, hetgeen heel jammer is, als je trek heb in een drankje terwijl je in de schuim staat. Daarnaast wordt het ook drukker bij de enige bar die wel open is, dus we hopen dat deze bar weer terug komt.

De sfeer
Het valt moeilijk uit te leggen maar de super ontspannen en super gemoedelijke, vrolijke sfeer van de oude schuimparty is enigszins verdwenen. Door de professionelere inrichting en aanpak lijkt de chaos en spontaniteit een beetje weg. In de oude opzet legde je makkelijker contact in het schuim. Er was een lange bar naast de schuimparty, waar iedereen langs moest. Als je daar stond kon je werkelijk heel makkelijk met iedereen in contact komen en dat was erg leuk en handig. Ook in de oude loungeruimte was de sfeer wat chaotischer en joliger. Je had wat meer plekjes om jezelf een beetje te verstoppen en het oogde allemaal rommeliger en spontaner dan in het grote vierkant, waar iedereen elkaar kan zien en er geen ruimte is die een beetje uit het zicht valt. Veel stellen gingen vroeger bij gebrek aan een bed ook gewoon lekker met een handdoekje op de grond zitten, hetgeen in de nieuwe opzet niet mogelijk is, daarvoor is te weinig plek op de grond.

De sexuele activiteit.
Die is er zeker niet minder om geworden. Integendeel zouden we zeggen. In de loungeruimte staan veel meer bedden, deze worden heel veel gebruikt voor normale sex tussen man en vrouw, maar nog veel meer voor partnerruil, trio sex en groep sex. Ook in het zwembad wordt volop gesexd. In de schuimparty zelf is het contact leggen, ondanks de veranderingen, nog steeds goed mogelijk. Ook lijkt het alsof er steeds meer seks plaatsvindt. Of het nu komt omdat er geen deejay en geen barvrouw meer is, weten we niet, maar ons viel het op, dat het steeds eenvoudiger lijkt te gaan om daar sex te hebben. En het gaat ook steeds sneller. Waar je vroeger soms nog even 10 minuten met “voorspel” bezig was met elkaar in te zepen met schuim en elkaar te betasten , werden we vorige jaar steeds vaker na enkele minuten al gevraagd of we niet wilde neuken. Haha nu al weer, dachten we dan. Nou vooruit, als we geen rosé kunnen krijgen hier, dan maar sexen 😉

Overige veranderingen.
Op veel plekken vind je op ± 2.5 meter hoogte een soort van netten gespannen die enigszins als filter werken tegen de zon. Hierdoor wordt de zon een beetje afgeschermd en is het wat minder warm. Overigens wordt het hierdoor niet donkerder of zo. Dus alle seks die plaatsvindt, is nog gewoon in vol daglicht goed te zien door iedereen die daar aanwezig is.

De openingstijden zijn nog steeds van 14.00 tot 19:00, maar de schuimparty zelf gaat wat langer door. Op de oude locatie werd vaak om 18:00 al begonnen met schoonspuiten, terwijl het schuimkanon hier veel langer blijft doorspuiten. Ook komt het wel eens voor dat je er pas om 19:15 wordt uitgeschopt terwijl dat bij de oude locatie echt 19:00 stipt was.

Welke mousse party is beter?
Zelf vonden we de oude locatie leuker, gemoedelijker en gezelliger, maar qua hoeveelheid sex scoort de nieuwe locatie weer beter. Kortom de nieuwe schuimparty heeft voor- en nadelen ten opzichte van de oude. Stiekem geven wij de voorkeur aan de oude opzet. De ruimte bestaat nog steeds en we hopen dat deze ooit weer terug in gebruik word genomen of dat ze deze twee samenvoegen. Tot die tijd is het ook prima vertoeven op de nieuwe locatie. De schuimparty in Cap d’Agde blijft de beste plek op aarde voor swingers, partnerruil en publieke seks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *