Zijn honden toegestaan op het naaktstrand

Mogen honden mee naar het nudistenstrand van Cap d’Agde?

Het antwoord is volmondig nee, dit is niet toegestaan. Pas zeer goed op want de Franse wetgeving en daarmee dus ook de Franse politie kunnen behoorlijk meedogenloos zijn op dit punt. Ondanks het feit dat huisdieren wel zijn toegestaan op het naturistenterrein en ook heel veel mensen dit doen, is er een verbod voor honden op het naaktstrand. Uit eigen ervaringen weten we dat uw huisdier een prima vakantie kan hebben in Cap d’Agde, maar houdt u wel aan de regels en zorg dat de papieren en inentingen in orde zijn.

Over het algemeen geldt, dat de Franse horeca diervriendelijk is op het gebied van toegang voor huisdieren. In heel veel hotels mogen de beesten gewoon mee de kamer op en een vakantie naar Frankrijk en Cap d’Agde is heel goed te doen met een huisdier.

Echter op het moment dat uw papieren niet in orde zijn of ze niet zijn ingeënt tegen bepaalde ziektes, kunt u tegen een heel groot probleem aanlopen.
De Franse politie kan besluiten uw huisdier in beslag te nemen en naar een asiel te brengen. In dat geval is het belangrijk dat u zeer snel actie onderneemt, want de Franse wet staat het toe dit soort dieren af te maken.
Houdt u dus goed aan de regels, informeer van tevoren bij uw dierenarts hoe het geregeld is met de inentingen en zorg dat u de benodigde stempels, paspoort en bewijzen van uw huisdier met u meeneemt op vakantie.

Zorg verder dat u zich netjes aan de Franse wetgeving houdt en dat u dus niet in contact komt met de politie, bijvoorbeeld omdat u tegen de regels in, uw hond heeft meegenomen naar het strand. Dat wil overigens niet zeggen dat iedereen zich hier iets van aantrekt. Elk jaar zien we diverse mensen die wel overdag met hun hond op het strand liggen. Zeer onverstandig, niet alleen vanwege de politie, maar ook vanwege de warmte. Niet doen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *