Algemene informatie over Cap d’Agde

Cap d’Agde is heel veel groter dan alleen het naturisten-centrum. Het naturistendorp op zich vormt nog geen 10% van de totale oppervlakte van Cap d’Agde en wordt jaarlijks door zeer veel normale toeristen bezocht, die vaak geen flauw idee hebben van wat zich allemaal afspeelt voor gekkigheid op het naturistenterrein.

Cap d’Agde is dus een erg geliefde badplaats in Zuid-Frankrijk voor normale toeristen, nudisten, naturisten en swingers.
En deze twee werelden van de normale toeristen enerzijds en de mensen die naar het naturistenterrein komen anderzijds, zijn compleet gescheiden van elkaar en in menig aspect ook onverenigbaar.

De normale toeristen kunnen gelukkig niet per ongeluk op het naturistenterrein belandden want deze zouden waarschijnlijk in een shock belanden. Aan alle kanten is het naturisten terrein beschermd door hekken, beveiligingspersoneel, slagbomen en stenen omheiningen. Omgekeerd geldt dat veel van de mensen die naar het naturistendorp op vakantie gaan, gedurende de hele vakantie vaak niet of nauwelijks buiten het naturistencentrum komen en dat geldt met name voor de swingers, die hier hun tijd graag “efficient” besteden met stappen, feesten en uitkateren.

Toch is dat op zich wel jammer, want het normale Cap d’Agde heeft ook een hoop te bieden, anders zouden hier niet zoveel toeristen naar toe komen. We raden de mensen dus zeker aan een keer tijd vrij te maken om eens naar de haven te gaan in het normale deel. Niet vergeten je kleren aan te trekken en het is ook zeer handig voor de achterblijvers als je eens wat foto’s kunt laten zien en/of posten op Facebook of Instagram, want een blote foto van jou op de schuimparty met op de achtergrond een orgie, waarin je partner een hoofdrol speelt zal waarschijnlijk bij de achterblijvers wat wenkbrauwen doen fronsen.

Heel Cap d’Agde (inclusief het naturisten deel) telt in de zomer rond de 175.000 slaapplaatsen voor toeristen en gedurende het hoogseizoen zijn deze ook zo goed als uitverkocht. Er zijn behalve het lange naaktstrand nog 9 andere normale textiel stranden (badkleding verplicht dus) die door veel toeristen worden bezocht. Daarnaast zijn er nog diverse andere attracties welke wij hieronder kort zullen aanstippen.

Binnenkort volgt hier informatie over het normale deel van Cap d’Agde buiten het naturisten centrum.