Naturistencamping

De naturistencamping van Cap d’Agde in Zuid Frankrijk is een wereld op zich. Dit jaar (2016) bestaat de camping 60 jaar en dat wordt gevierd. Hiermee is het, het oudste gedeelte van het naturistenterrein van Cap d’Agde. Hier is het in 1956 allemaal begonnen.

Vanaf het begin af aan is het naturisten terrein van Cap d’Agde ook echt bedoeld geweest voor nudisten en naturisten. Een echte naakt camping in Frankrijk dus voor jong en oud. Het woord swingers bestond in die tijd dat Rene Oltra de camping opende nog niet eens. Ongetwijfeld zullen er in de wereld wel wat mensen aan een soort van partnerruil hebben gedaan, echter dit aantal is verwaarloosbaar bij de miljoenen mensen die dit tegenwoordig doen. In Cap d’Agde kwam het nog niet voor en het zou nog vele tientallen jaren duren voordat dit fenomeen hier massaal zijn intrede ging doen.

Dat de naturistencamping bedoeld was en is voor naturisten en nudisten, blijkt ook vandaag de dag nog steeds. Op het hele terrein is openlijke sex ten strengste verboden en nog niet zo lang geleden werd zelfs moeilijk gedaan over piercings in en rondom de geslachtsdelen. Inmiddels is dit beleid wel wat versoepeld.
Naakt lopen is hier overdag verplicht (als het weer het toelaat). Doe je dit te vaak niet, dan heb je kans dat je wordt aangesproken door de beveiliging, welke dag en nacht zeer goed vertegenwoordigd is op het hele terrein van deze grote naaktcamping.

De sfeer op de camping is geheel anders dan in de rest van het naturisten dorp. Het beleid is strenger en het is een afgeschermd gedeelte, waar je niet zomaar op kan. Als je niet verblijft op de camping, kom je er in principe niet op. Bij alle ingangen zitten controleurs, die nagaan of jij wel of niet op de camping verblijft. Ook komen alleen auto’s het terrein op, waar van tevoren het nummerbord bij de receptie is vastgelegd.

Zoals je zou verwachten verblijven hier dus relatief veel naturisten en nudisten. En het aantal families met kinderen is hier het grootst.
Dat wil echter niet zeggen, dat de camping inmiddels niet ook is ontdekt door de swingers. Want ondansk het strenge beleid is de sfeer op de camping heel gezellig en gemoedelijk en anno 2016 zijn er hier ook heel erg veel swingers in een tentje of een caravan aanwezig. Je herkent ze alleen niet direct, want soms lijkt het een keurige gezinnetje, maar blijken de ouders toch partnerruil als hobby te hebben, op het moment dat er een oppas waakt over de kinderen.

Behalve een naturistencamping is dit tegenwoordig dus echt wel een swingers camping te noemen.
Openlijke seks is dan wel niet toegestaan, wat jij allemaal buiten het zicht van anderen in je tent, caravan of chalet doet, is uiteraard jouw zaak, zolang er maar geen geluidsoverlast is.

Wat is er te vinden op de naturistencamping René Oltra?
De naturistencamping van René Oltra in Cap d’Agde, Zuid Frankrijk is zeer groot. Naar schatting beslaat deze 40% van de totale oppervlakte van het naturistenterrein. Als je langs de Noord, Oost, Zuid en West grenzen een wandeling maakt over de camping ben je snel meer dan een half uur bezig. De nudistencamping is aan alle kanten afgezet met hekken en slagbomen.
Verder…
 

Zijn er ook swingers op de nudistencamping van René Oltra?
De naturistencamping René Oltra in Cap d’Agde in Zuid Frankrijk lijkt op het eerste gezicht een relatief normale nudistencamping, waar mensen naakt rondlopen, bloot voor de tent zitten, naakt op de fiets zitten, etc etc. Er zijn relatief veel meer gezinnen in verhouding tot de rest van het bebouwde naturistenterrein en op het eerste gezicht ziet het er niet uit, dat hier ook swingers vertoeven, die een hele andere agenda hebben dan alleen bloot te zijn. Echter schijn bedriegt.
Verder…
 

Kan ik via deze site een vakantie boeken voor de camping Rene Oltra?
Via onze website CapdagdeFaq.nl kunt u diverse vakanties boeken naar het naturistenterrein van Cap d’Agde. Denk hierbij aan een reservering voor accommodaties zoals hotels, appartementen en studio’s, binnen het naturistenresort, maar ook vlak buiten het naturistenterrein van Cap d’Agde, sommige zelfs op loopafstand. Dit laatste is heel handig als je flink heb gefeest en teveel heb gedronken en het zeer onverstandig is om met de auto te gaan rijden.
Verder…
 

Staat jouw vraag er niet bij? Reageer dan naar ons via de site of email, zodat wij deze FAQ pagina kunnen uitbreiden met meer vragen over de naturistencamping Rene Oltra in Cap d’Agde Zuid Frankrijk.