Hoe krijg je toegang tot het naturisten oord?

Hoe kom je het naturisten resort binnen?

Het naturistenterrein van Cap d’Agde is niet vrij toegankelijk. Over het gehele gebied zijn hekken en muren geplaatst en bij de ingang belemmeren slagbomen en security personeel u de toegang. Om op een legale manier binnen te komen (er is ook een illegale gratis sluiproute, die we niet aanbevelen om diverse redenen), dient u de beschikking te hebben over een toegangspas.

Zowel dagjesmensen als mensen die een vakantie accommodatie of campingsplaats geboekt hebben, hebben een toegangspas nodig, waarmee je het naturistencentrum in en uit kunt.

U kunt de toegangspas kopen bij de “accueil”. Dit is een soort algemene receptie van het naturistenterrein. Als u komt aanlopen of aanrijden met de auto, dan is het het allerlaatste gebouw aan de rechterkant, schuin tegenover de apotheek aan de linkerkant.

De ingang van de receptie zit niet direct helemaal aan de straatkant, maar zit iets om de hoek aan de rechterkant. Mocht u het niet kunnen vinden dan kunt u gewoon even naar de slagbomen lopen en dan wordt u vanzelf door het beveiligings-personeel doorverwezen naar de accueil. Op zaterdag is dit ook makkelijk te herkennen door de flinke rij die al buiten staat te wachten om een toegangs pas te kunnen kopen. Gelukkig zitten ze tegenwoordig vaak met vier mensen achter de balie , dus de wachttijd valt relatief te overzien.

Vlak voor deze ingang staat ook een bord waarop de tarieven staan, die voor u van toepassing zijn. Het tarief voor een pas voor 2016 zal rond de € 25 liggen voor twee personen en een auto.

Indien u een vakantie-accommodatie of camping plaats heeft geboekt, vergeet dan ook niet dit reserveringsbewijs mee te nemen en te laten zien aan het personeel van de accueil. U betaalt dit bedrag dan eenmalig voor de gehele periode dat u hier verblijft.
Nadat u heeft betaald en met de auto toegang heeft gekregen tot het naturistenterrein, kunt u vervolgens uw sleutel gaan ophalen bij de organisatie of persoon waar u heeft geboekt. U kunt dan meestal wederom in een wachtrij aansluiten.

Mensen die een dagpas hebben aangeschaft en met de auto zijn gekomen, kunnen het best de auto direct aan de linkerkant of rechterkant parkeren, nadat u de slagbomen bent gepasseerd. Het heeft heel weinig zin om te kijken of er dichterbij het strand een plek aanwezig is, want doorgaans is alles helemaal vol. De tijd die u nodig zult hebben om rond te rijden en heel misschien een plekje te vinden, zal veel langer zijn dan het kleine extra stukje lopen. Vanaf de parkeerplaats is het bij benadering vier a vijf lopen, voordat u het dichtst bijzijnde naakt strand heeft bereikt. Wanneer u eenmaal toegang heeft tot het naturisten oord is de toegang tot het naaktstrand gratis, .

Voor mensen die lui zijn of slecht ter been, is er soms toch nog een mogelijkheid om dichterbij te parkeren. Naast Eden en Glamour, in de binnenring van het gebouw Heliopolis, bevindt zich een betaalde parkeermogelijkheid voor vijf euro (tarief 2015). Echter deze plek is ook vaak vol en vergeet niet te kijken tot wanneer de parkeerplaats geopend is. In 2015 was dat tot 20:00. Na deze tijd is er geen mogelijkheid meer om je auto op te halen of wordt deze mogelijk zelfs weggesleept.

Vanaf deze parkeerplaats is het ongeveer 2 minuten lopen naar het strand en 1 minuut lopen naar de ingang van de schuimparty.

Behalve de bovenstaande methode is er ook nog een mogelijkheid om vanuit het Noordelijke strand van Marseillan het naaktstrand van Cap d’Agde te bereiken. We raden deze methode echter niet aan.

Ten eerste kunt u deze weg niet met de auto bereiken en zult u dit per voet moeten doen. De heen- en terugweg bij elkaar opgeteld kost u dit 1,5 tot 2 uur extra om het naturisten centrum te bereiken.

Ten tweede is het niet toegestaan om je zonder geldige toegang te bevinden in het naturisten gebied van Cap d’Agde. Indien security je illegaal aantreft wordt je overhandigd aan de politie. Zowel security als politie zijn in grote getale aanwezig op het terrein en op het strand, dus de pakkans is niet gering. Op het strand hebben ze een eigen gebouwtje en uitkijkpost in de duinen, dus goede kans dat ze je al hebben gespot voordat je het strand betreedt.

Al met al is het de extra tijd en boete niet waard. Wil je genieten van het naturistenterrein van Cap d’Agde, koop dan gewoon een toegangskaartje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *