Is openbare sex toegestaan in Cap d’Agde?

Zijn publiekelijke sexuele activiteiten toegestaan op het naturistenterrein van Cap d’Agde?

De Franse wetgeving is hier heel duidelijk over, dit is niet toegestaan in Frankrijk. Dit geldt ook voor Cap d’Agde en ook voor het naturistenterrein worden op papier geen uitzonderingen gemaakt. Echter in de praktijk gebeurt er van alles wat officieel niet mag. De politie knijpt wel eens een oogje dicht of kijkt toevallig net de andere kant op.

Eigenlijk moet er ook een onderscheid gemaakt worden tussen openbaar en semi openbaar. Elke plek waar iedereen kan komen zonder dat dit afgeschermd is, is openbaar.

Formeel is het naturistenterrein van Cap d’Agde eigenlijk wel een afgeschermde plek, maar hier kan je toch spreken van een openbare plek omdat hier tienduizenden mensen komen waaronder ook veel families met kinderen. Bovendien blijkt nergens uit, dat het naturisten resort van Cap d’Agde een plek is waar je overal sex kunt hebben. Het heet namelijk naturistenresort, geen sex-mag-overal resort. En dit is een groot verschil. Indien je boekt in een naturisten oord, verwacht je geen sexuele handelingen in het openbaar.

Naturisten en nudisten zijn sowieso van nature absoluut geen swingers. Zij houden van naakt recreëren, naakt lopen en dingen naakt doen. Het hebben van publiekelijke sex en al helemaal het hebben van (openbare) sex met anderen stellen, is iets waar zij sterk afkeuren.

Toch vindt er wel degelijk publieke sex plaats. Met name op het strand in de middag en het begin van de avond kan je op het swingers strand veel seksuele handelingen zien. Mannen die hun vrouw vingeren op het naaktstrand en vrouwen die met de stijve piemel van hun man spelen komen veelvuldig voor. Maar het gaat ook veel verder dan dat.

Orale sex is veelvuldig te zien. Mannen die de vagina van hun vrouw beffen en als je even een tijdje goed rondkijkt zal je vanzelf op het swingers strand een vrouw zien die er geen moeite mee heeft in het openbaar te pijpen.
Ook het neuken van je eigen partner of die van een ander is geen uitzondering. En voor trio sex in het openbaar schamen sommingen swingers zich ook niet.
Dit alles vindt dus plaats op het naaktstrand van Cap d’Agde (op het swingers strand om precies te zijn) en in de duinen bij het swingersstrand. Veel openbare sexuele activiteit dus en dan hebben we het nog geen eens over de hordes single mannen die komen kijken en zich zonder gene in het openbaar staan af te trekken, terwijl ze de “sexshows” op het strand aan het bekijken zijn.

In de late avonduren is het minder, maar ook dan vindt zowel op het strand als in de duinen, sex en partnerruil in het openbaar plaats. Ook bij de haven dicht bij de uitgaansplekken van Melrose en Eros, klinkt regelmatig gekreun waarbij twee mensen of meer buiten sex met elkaar hebben.

Tot zover het echt openbare gedeelte.

Daarnaast zijn er een flink aantal semi openbare gelegenheden waar publiekelijk sex plaats vindt.
Denk hierbij aan de meeste hotels op net naturistenterrein van Cap d’Agde , de schuimparty, de poolparty, de sauna’s en de clubs. Deze gelegenheden zijn niet echt openbaar, je moet immers betalen om binnen te komen, maar eenmaal binnen zie je waarschijnlijk dingen die je niet direct zou verwachten.

Stel bijvoorbeeld dat je als naturisten stel voor het eerst Cap d’Agde bezoekt en ziet dat er een naakte schuimparty wordt georganiseerd. Dit stel zal hier op zich geen moeite mee hebben, ze zijn immers naturist en nudist, dus naakt rondlopen op een schuimparty is geen probleem voor hun. Het is weer eens wat anders.
Vanaf de buitenkant is absoluut niet duidelijk wat zich binnen afspeelt, dus nadat het naturisten stel nietsvermoedend een kaartje heeft gekocht en naakt naar binnen gaat, krijgen zij waarschijnlijk de grootste schok van hun leven te verwerken.

In het hoogseizoen kunnen op de drukste dagen wel 250 tot 300 naakte koppels op de schuimparty aanwezig zijn. We hebben het nooit geturfd, maar we schatten dat 90-95% van de koppels op een gegeven moment wel iets van seksuele handelingen verricht met elkaar of met een ander stel of met meerdere stellen tegelijk. Met zoveel mensen bij elkaar, kan je toch met recht spreken van publieke openbare sex. Honderden andere mensen kunnen zien dat je aan het sexen bent. Het is geen donker hok, je zit op een soort van afgeschermd buiten terrein. Alles is super goed zichtbaar, want de zon schijnt uitbundig op je huid.

Waar je op het strand af en toe nog een beetje moet zoeken, waar je sex kunt zien, is het op de schuimparty meer zoeken waar je geen sex kunt zien. Letterlijk aan alle kanten wordt er gepijpt, geneukt en aan partnerruil gedaan. En uitgezonderd van de nietsvermoedende stellen die hier toevallig onvoorbereid zijn beland, kijkt niemand er meer raar van op dat je met een stijve pik loopt of dat je aan het neuken bent. Kortom het is hier een waar swingers paradijs.

Maar let wel op: openbare sex wordt zeker niet overal gedoogd. Op de camping en op verschillende andere plekken mag het “echt” niet, wat overigens niet wil zeggen dat het toch niet gebeurt. Maar in Heliovillage bijvoorbeeld hangen borden die wijzen op een boete van meer dan tienduizend euro, indien het daar toch voorkomt. In hoeverre dit bluf is, kunnen we niet inschatten, maar het schrikt in ieder geval wel af.
Ook in Port Nature en Heliopolis mag het officieel niet, maar als je op je balkon zit, moet je niet verwonderd zijn, dat je mee kunt kijken hoe jullie beneden buren of de buren naast jullie, goed zichtbaar voor een deel van het gebouw op hun terras aan het sexen zijn met elkaar of met anderen.

Openbare sex is in Cap d’Agde dus formeel niet toegestaan, het komt vele duizenden keer per dag voor op zowel openbare plekken als semi openbare plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *