Is nudisme verplicht op het naaktstrand?

Is nudisme verplicht op het naaktstrand van Cap d’Agde

Het gebeurt wel eens dat er ook mensen in Cap d’Agde een vakantie hebben geboekt, die het eigenlijk niet zo zien zitten om de hele dag naakt rond te lopen. Dit treedt met name regelmatig op bij jonge swingers, die er geen moeite mee hebben om sex te hebben met andere stellen, maar die zich wel bezwaard voelen om de nudisme regels en daarmee zelf openbaar naakt te zijn, te respecteren. Voor een deel van het naturistenterrein komen ze er nog wel mee weg dat de kleren worden aangehouden, maar op het naaktstrand zelf geldt in principe wel dat nudisme verplicht is.

Het is nou ook weer niet zo dat er een kleding politie aanwezig is op het naaktstrand, die je direct in de boeien slaat op het moment dat je niet bloot bent, maar er wordt wel van je verwacht dat je op het naturisten strand naakt recreëert. Dit heeft meerdere redenen:
allereerst wil men hiermee voorkomen dat er veel pottenkijkers langskomen, die er blijkbaar behoefte aan hebben om naar mensen te kijken die bloot zijn, terwijl ze zelf volledig aangekleed blijven. Ten tweede is dit strand niet voor niets aangewezen als naakt strand. Heb je er problemen mee om naakt te zijn, ga dan naar een textiel strand, zo is de redenering. En tenslotte is het ook om irritatie bij de nudisten en naturisten te voorkomen. Zij hebben geboekt op een nudistenterrein met het grootste naturisten strand van Europa en dan is het niet de bedoeling dat de helft van de mensen hier in bad kleding aanwezig is.

Er zijn uiteraard wel een paar uitzonderingen, waardoor je niet in alle gevallen met blote billen hoeft rond te lopen.
– Zo moet het weer en de temperatuur het toelaten, als het regent en stormt is het begrijpelijk dat mensen hier tegen gekleed zijn.
– Ook ‘s avonds zal er niemand zijn die zich eraan ergert, dat je niet naakt bent op dit strand.
– Voor vrouwen geldt dat er wel eens een bepaalde periode in de maand kan zijn, waarop het misschien verstandiger is, toch een broekje aan te trekken.
– En tenslotte kan voor kinderen gelden , dat deze verplicht mee moeten met de ouders naar een naturistenresort, terwijl ze zich absoluut niet prettig voelen om naakt te zijn. Je ziet dit vaak optreden niet zozeer bij de hele jongste kinderen, maar juist de jongvolwassenen in de puberteit. Ook hier wordt verder niet moeilijk over gedaan.

Indien deze uitzonderingen niet van toepassing zijn, wordt er dus wel degelijk van je verwacht dat je bloot bent op het naaktstrand. En mocht je je hier niet aan houden, dan zal je wel merken dat je met de nek wordt aangekeken en dat jij hier eigenlijk niet thuis hoort. Want als je niet naakt wilt zijn, heb je ook niets te zoeken hebt op het nudisten strand.

One thought on “Is nudisme verplicht op het naaktstrand?

 1. Gisteren waren we van ca 4 tot 23 hr in Kama Sutra. Men noemt het een sauna, maar het enige wat daar een beetje aan doet denken is een warm/lauw turks bad. Daarnaast een bubbelbad met zeer weinig bubbels en inderdaad het mooie zwembad waar helaas niet gespeeld mag worden.

  Wij horen ook bij de groep ouderen en troffen inderdaad voornamelijk wat oudere stellen aan. En tot 21 hr mogen er mannen alleen naar binnen.

  Bij het zwembad raakten we aan de praat (voor zover het lukte) met een Frans stel die we later tegen kwamen op de banken waar lekker met elkaar gespeeld werd. In de middag dan ook heerlijk van elkaar genoten. Een fijne ervaring.

  Het fijne van deze tent is dat je ergens wat kan gaan eten en dan (vol verwachting) na 21 hr terug komt. Want immers is het dan alleen voor stellen. De melding “u moet wel voor 12 uur hier zijn want als u nog spullen in uw kluisje heeft, dan moet u die er uit halen. We sluiten namelijk eerder als er niemand is”. Normale sluitingstijd is 2 uur.

  In de avond aangekomen begrepen we deze opmerking. Er waren nog maar 2 stellen. Later kwamen er nog 2 maar die hielden zich niet met anderen bezig. Een stel hielden zelfs de handoeken omgeslagen en zaten alleen aan de bar.

  Over bar gesproken. Wel duur, een bierjte is € 7. Een flesje rose € 20. Wij betaalden voor entree en dat flesje € 50.

  Een vuistregel voor heel Cap D’Agne is: vergelijk het niet met Nederland. Het is een paradijs, maar de clubs zijn niet te vergelijken. Wij vonden het wel grappig tot eigenlijk best wel zielig. En als dit dan de mooiste moet zijn?

  Hopelijk heb je wat aan deze aanvulling. Wat we lezen is zeer waardevol en wat we er tot nu toe van ervaren hebben klopt volkomen!! Dank ervoor. xx Liz en Len.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *