Is naakt verplicht op het naturistenterrein?

Is naakt lopen verplicht op het naturistenterrein van Cap d’Agde?

De vraag of mensen verplicht bloot moeten zijn in Cap d’Agde, is een vraag die vaak gesteld wordt.
Er kan geen éénduidig ja of nee op worden gezegd, omdat dit afhangt in welke area je je begeeft.
In de regel kan gesteld worden dat er op straat en in “het dorp” geen verplichting is, om naakt te lopen. Er zijn echter ook plekken waar naakt wel verplicht is.

Je moet je echter wel goed beseffen, dat je hier een vakantie hebt geboekt of een toegangspas heb gekocht voor een dag in een naturisten centrum. Er wordt zeker wel van je verwacht dat je naakt rond loopt en dit staat ook op diverse borden aangegeven. Indien je moeite mee hebt met blote mensen, of je zelf niet graag naakt rond loopt, boek of bezoek dan een andere bestemming.

Men heeft geen behoefte aan mensen die aapjes komen kijken en je zal ook wel enigszins scheef worden aangekeken, indien je continu met kleren aan loopt. Nogmaals indien je liever niet je kleren uittrekt, bezoek dan ook geen naturisten oord.

De security en politie zal je op straat of in de winkelcentra niet aanspreken of bekeuren, indien je niet naakt loopt. Zeker mensen die boodschappen doen lopen regelmatig niet (helemaal) naakt.

Maar je komt er niet op alle plekken mee weg.
Op het naaktstrand wordt het al wat lastiger om niet naakt te gaan lopen. Een aantal jaren geleden was er een voorbeeld van een gast met een grote zwembroek die als pottenkijker op het naaktstrand rond liep. Toen deze op het swingers strand bleef rondlopen, was er op een gegeven moment iemand die naar hem toe rende zijn zwembroek uittrok en deze in de zee gooide. Dit tot grote hilariteit van het hele strand en die gast zal zich behoorlijk lullig hebben gevoeld, toen hij werd uitgelachen door vele honderden badgasten.

Op de naaktcamping wordt het nog wat lastiger. Officieel moet je daar naakt zijn, indien het weer het toelaat. Je wordt niet direct aangesproken als je dit een keer niet doet, maar komt het veelvuldig voor, dan wordt je wel degelijk aangesproken door de beveiliging die je wijst op het reglement van de naaktcamping, waarin staat dat bloot verplicht is. Uitzondering wordt hier wel gemaakt voor opgroeiende kinderen, die zich niet gemakkelijk meer voelen om naakt te zijn.

Waar het een absolute must is om naakt te zijn, is de schuimparty. Hier is de dresscode heel simpel, volledig naakt is verplicht. Je mag zelfs niet eens een paar schoenen aanhouden (niet zo zeer vanwege het naakte, maar als je met hoge hakken in de soms overvolle schuimparty area loopt, dan ga je onder het schuim heel wat tenen doorboren).

Ook bij de sauna’s (welke eigenlijk swingersclubs zijn) en sommige zwembaden is alleen naakt recreatie toegestaan.
Daarnaast kan het zijn dat sommige hotels nudisme ook in het reglement hebben opgenomen.

Kortom het is zeker niet overal verplicht, maar het wordt wel min of meer van je verwacht. Je bent op een naturisten terrein en naturisten en nudisten lopen naakt. Volledige geklede personen worden niet gewaardeerd.

Heb je er toch een beetje moeite mee, ga dan op zijn minst half naakt. Zowel mannen als vrouwen zie je regelmatig met een pareo lopen die ter hoogte zit van het schaambeen. In de boetieks van Cap d’Agde zijn veel verschillende modellen te koop. Vooral de (half) doorzichtige doen het goed bij de vrouwen.

In de avonduren zie je overigens wel dat de meeste personen gekleed op straat lopen. Dit heeft te maken met de temperatuur en stappen doe je meestal niet helemaal in je blootje, al scheelt het bij sommige dames soms niet veel. Een doorzichtig topje en mini rokje zonder slipje is geen uitzondering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *