Het swingers strand van Cap d’Agde

Het swingers strand in Cap d’Agde bestaat officieel niet.
Het is in Frankrijk niet toegestaan publiekelijk seks te hebben op openbare plekken en het strand valt hier ook onder. Toch was er in het verleden en ook tegenwoordig nog heel veel sex te zien die gewoon voor iedereens ogen te aanschouwen is op een speciaal stuk naaktstrand van Cap d’Agde het zogenaamde swingers strand.

Een jaar of 10 geleden besloot de toenmalige burgemeester dat het maar eens afgelopen moest zijn met sex op het strand en de politie trad relatief vaak op ten opzichte van voorgaande jaren. Wilde je toen sex hebben op het strand met je partner of de partner van iemand anders, of wilde je op het strand aan groepsex doen, dan was je vaak gedwongen, te wachten tot 18:30 de politiepost dicht ging. Na die tijd brak dan vaak het circus los.

Anno 2016 is openbare seks nog steeds niet toegestaan. Politie en beveiligingspersoneel houden er toezicht op dat het niet kan plaatsvinden , maar in theorie valt er heel wat te zien op het swingers strand. Ook in de middag wanneer er nog voldoende politie aanwezig is.

Zoals gezegd officieel bestaat het swingers strand niet, het is gewoon onderdeel van het 2 km lange naaktstrand van Cap d’Agde, welke zelf weer onderdeel is van het naturistendorp in Cap d’Agde.

Als nietsvermoedende wandelaar over het naaktstrand van zuid naar noord, zal het je op een gegeven moment wel opvallen, dat je ineens op een stuk naakt strand bent aangekomen waar het heel veel drukker is. Zowel op het strand als in de zee zie je opvallend veel meer mensen bij elkaar dan in het stuk ervoor. Swingers zoeken elkaar graag op en gaan dicht op elkaar zitten. Het is moeilijk een ander goed te bekijken of te betasten als er nog 50 meter zandstrand tussen zit. Dus gaat iedereen lekker dicht op elkaar liggen en in sommige gevallen liggen de handdoeken echt letterlijk tegen elkaar aan in de drukste stukken.

Indien je niet van publieke sex houdt, dan moeten we je afraden om hier te gaan zitten. Het is niet zo dat iedereen hier aan het sexen is, maar als je goed om je heen krijgt dan zie je bijna altijd wel ergens wat gebeuren. Een vrouw die de stijve lul van haar man of van een andere man in haar mond heeft en stevig pijpt. Een stel wat aan het neuken is. Ook triosex en groepsex zijn geen uitzonderingen wat je hier kunt bekijken.

Voor zolang dat mogelijk is althans, want als het echt interessant wordt en lang duurt, dan ontstaat er een hele cirkel van omstanders om het sexende paar heen of om de mensen die aan groepsex doen. Veel mannen die er omheen staan krijgen spontaan een stijve bij het zien van deze sex die zich echt recht onder hun ogen in de volle zon afspeelt en net zoals zij zich thuis achter de computer aftrekken als ze sex zien, zo doen ze dat ook op het strand. Het gevolg is dus dat er vaak meedere mannen te vinden zijn, in de buurt van mensen die sex hebben, die zich zonder enige gene rechtop staand op het strand publiekelijk aan het aftrekken zijn. Het swingers strand heeft veel te bieden, maar de vele single mannen kunnen soms wel eens irritant worden. Vooral als er naast je een stel is wat sex heeft, dan moet je ze zo ongeveer van je handdoek afslaan.

De duitsers hebben een ander aanduiding voor het swingers strand namelijk het weinige charmante schweinchen strand, wat zoiets betekent als zwijntjes strand of het strand voor varkentjes.
 

Wat voor soort strand is het swingers strand?
Het swingers strand van Cap d’Agde is niet meer en niets minder dan een klein deel van het hele grote naaktstrand van 2 kilometer lang, welke verbonden is aan het naturisten terrein van Cap d’Agde. Aan het strand op zich is helemaal niets bijzonders te zien, er staan geen afzettingen, het zand en de zee zijn precies hetzelfde als een paar honderd meter verder op het normale naaktstrand. Daaraan is dus niet anders. Maar wat wel bijzonder is, is dat op dit strand heel veel swingers, heel dicht bij elkaar liggen en waar veel openbare sexuele handelingen plaats vinden die door iedereen kan worden bekeken die daar ook op dat strand is.
Verder…
 

Wat is de preciese locatie van swingers strand?
De exacte locatie van het swingers strand van Cap d’Agde kan niet tot op de meter worden aangegeven, omdat er geen officiële markering is, waar het begint.
Het zou dus goed kunnen dat het vandaag een paar metertjes eerder of later begint dan gisteren. Echter waar het swingers strand zich bevindt, kan wel duidelijk in grote lijnen worden uitgelegd. Het maakt niet uit vanaf welke ingang u het strand oploopt. Vanaf elke strand opgang welke behoort bij het naturisten dorp, gaat u zodra u op het strand bent richting het noorden lopen. Heeft u net als de meeste naakte mensen, geen kompas op zak, dan hebben we nog wel een paar bruikbare tips.
Verder…
 

Wat gebeurt er op het swingers strand?
Het swingers strand van Cap d’Agde wordt voornamelijk bezocht door swingers (wat een verrassing) en stellen die van publieke sex of voyeurisme houden. En daarnaast zijn er heel veel single mannen die worden aangetrokken door de seksuele activiteiten die op dit strand plaatsvinden. Echte naturisten of nudisten die een hekel hebben aan openbare sex zul je hier niet aantreffen en gelukkig zul je hier ook geen families zien, want op dit strand gebeuren dingen die uitsluitend bedoeld zijn voor de ogen van 18+ volwassenen.
Verder…
 

Staat jouw vraag er niet bij? Reageer dan naar ons via de site of email, zodat wij deze FAQ pagina kunnen uitbreiden met meer vragen over het swingers strand van Cap d’Agde in Zuid Frankrijk.

(laatst bewerkt op 30 januari 2016)