Het naaktstrand van Cap d’Agde

Het naaktstrand van Cap d’Agde is bijzonder groot. In totaal is het ongeveer 2 km lang en het is ook lekker ruim in de diepte, dus je hoeft nooit bang te zijn dat je geen plekje kunt vinden om heerlijk naakt van de zon te genieten.
Het is wel belangrijk dat je een beetje snapt hoe het strand is ingedeeld, want als normale nudist c.q. naturist of als (swingers)echtpaar die met de kids op vakantie zijn, zijn er wel bepaalde plekken die je beter kunt mijden.

Het grote naaktstrand (misschien wel officieel het grootste naaktstrand van Europa) begint in het zuiden bij de ingang naar de jachthaven van het nudisten centrum. De vaargeul die naar de haven loopt, vormt de natuurlijke grens tussen het textiel strand van Plage de la Roquille in het normale deel van Cap d’Agde en het naaktstrand van het naturistendorp van Cap d’Agde. Vanaf deze kant is het dus niet mogelijk dat er pottenkijkers het strand opkomen om hier eens te gaan kijken hoe blote mensen op een naaktstrand eruit zien.

Ongeveer 2 km verderop loopt het strand in het Noorden door in het strand van Marseillan. Ook dit is een normaal textiel strand. In principe zou je vanaf dit strand ook het naaktstrand van Cap d’Agde kunnen bereiken, ware het niet dat dit een enorme omweg is, een flink stuk lopen (heen en terug kost je dit snel 1,5 uur extra) en waarschijnlijk vindt er ook controle plaats, want het is ons eigenlijk nooit opgevallen dat er veel mensen vanuit daar doorlopen naar het naakt strand van Cap d’Agde.

Terug naar het zuiden: het eerste stuk strand gerekend vanuit de haven, is een normaal naaktstrand. Je ziet hier veel families met kinderen, die zich vermaken met alles wat je op een normaal textiel strand ook doet, met dit verschil dat je dit hier bloot doet, dus lekker zonnen, luieren, spelen, zwemmen, slapen, boekje lezen, relaxen, om je heen kijken, etc etc. De meeste mensen die hier komen zijn naturisten, nudisten en/of mensen die gewoon naakt willen zonnen. Ook zullen hier vast wel swingers tussen liggen, maar die houden zich rustig. Deze swingers koppels hebben of geen zin om een heel stuk verderop te lopen naar het swingerstrand of hebben simpelweg nog geen kennis dat er verderop een strand is welke is “ingepikt” door blote swingers.

Ondanks dat het naaktstrand doorloopt tot Marseillan, raden we mensen aan die geen swingers zijn en niet houden van dit soort activiteiten, om niet verder op het naaktstrand te gaan tot daar waar de camping eindigt en het liefst daar nog een stuk voor.
Zodra je links in de duinen een politiepost ziet, dan is het tijd om niet verder te lopen. Een stukje verderop is er weliswaar nog steeds naaktstrand, maar dit is geen gewoon naaktstrand meer. Hier begint het swingersstrand. (zie onze volgende pagina hierover). Heb je de politie- of securitypost in de duinen gemist en zie je ineens een HEEL erg druk strand dan is dit het swingers strand. Het normale naaktstrand ligt dan achter je.
 

Is de toegang tot het naturistenstrand gratis?
Een zeer frequente vraag die wordt gesteld via de e-mail is: of het naaktstrand van Cap d’Agde gratis is, of dat geld voor de toegang van het strand moet worden betaald? Hier is geen éénduidig antwoord voor, omdat dit afhangt van de locatie waar u zich bevindt. Voor alle mensen die een vakantie boeking hebben gedaan op het naturistenterrein van Cap d’Agde is het strand volledig gratis te bezoeken. Dit geldt ook voor mensen die reeds een dag pas hebben gekocht bij de ingang.
Verder…
 

Is nudisme verplicht op het naaktstrand?
Het gebeurt wel eens dat er ook mensen in Cap d’Agde een vakantie hebben geboekt, die het eigenlijk niet zo zien zitten om de hele dag naakt rond te lopen. Dit treedt met name regelmatig op bij jonge swingers, die er geen moeite mee hebben om sex te hebben met andere stellen, maar die zich wel bezwaard voelen om de nudisme regels en daarmee zelf openbaar naakt te zijn, te respecteren. Voor een deel van het naturistenterrein komen ze er nog wel mee weg dat de kleren worden aangehouden, maar op het naaktstrand zelf geldt in principe wel dat nudisme verplicht is.
Verder…
 

Hebben singles toegang tot het naaktstrand?
Iedereen die toegang heeft tot het naturisten terrein, kan zo het naaktstrand op wandelen. Heb jij als single een vakantie geboekt in het naturisten dorp van Cap d’Agde of ben je hier in je eentje naar toegekomen en een dagpas gekocht voor het nudisten centrum, dan heb je daarmee automatisch ook toegang tot het naaktstrand. Je hoeft in beginsel ook niet bang te zijn dat je vreemd wordt aangekeken, tenzij je je raar of verdacht gedraagt.
Verder…
 

Zijn er swingers op het normale naakt strand?
Veel nudisten en naturisten willen weten of er ook swingers zijn op het normale naaktstrand van Cap d’Agde. Met name families met kinderen maken zich hier zorgen om, want indien swingers niet alleen naar het speciale swingers strand gaan maar ook naar het normale naturisten strand, dan vrezen zij, dat het ook op het normale naaktstrand snel gedaan is met de rust en “veiligheid”.
Verder…
 

Is het verstandig mijn kinderen mee te nemen naar het nudisten strand?
Dit is een vraag waar we geen zwart-wit antwoord op gaan geven. We komen dus niet met een advies, maar zullen alleen een aantal feiten doorgeven, zoals deze bij ons bekend zijn. Op deze wijze kan iedereen een eigen afweging maken. Het is een feit dat jaarlijks heel veel mensen met kleine en/of grote kinderen naar Cap d’Agde komen. Veel van dit soort gezinnen zitten op de camping, maar je komt ze ook tegen in bepaalde hotels in appartementen, studio’s en villa’s.
Verder…
 

Mag ik met mijn hond het naakt strand op?
Het antwoord is volmondig nee, dit is niet toegestaan. Pas zeer goed op want de Franse wetgeving en daarmee dus ook de Franse politie kunnen behoorlijk meedogenloos zijn op dit punt. Ondanks het feit dat huisdieren wel zijn toegestaan op het naturistenterrein en ook heel veel mensen dit doen, is er een verbod voor honden op het naaktstrand. Uit eigen ervaringen weten we dat uw huisdier een prima vakantie kan hebben in Cap d’Agde, maar houdt u wel aan de regels en zorg dat de papieren en inentingen in orde zijn.
Verder…
 

Staat jouw vraag er niet bij? Reageer dan naar ons via de site of email, zodat wij deze FAQ pagina kunnen uitbreiden met meer vragen over de nudistenstrand van Cap d’Agde in Zuid Frankrijk.