Op welke dagen is er een schuimparty?

Op welke dagen wordt er een schuimparty georganiseerd

Dit is een veel gestelde vraag door bezoekers van de site maar ook in Cap d’Agde zelf.

Voor de maanden juli en augustus geldt dat deze elke middag worden georganiseerd, mits het weer het toelaat. Indien het hard regent of heel koud is, is het niet lekker om op te schuimparty te zijn. Vaak is het schuim toch een beetje vochtig en met een flinke wind erbij is het gewoon te koud. Het dilemma is alleen wel vaak dat het weer in Cap d’Agde heel snel kan omslaan en dan zit je een beetje de hele tijd te twijfelen van: “Gaan we wel of gaan we niet”?

Het kan de hele ochtend prima weer zijn tot aan 14:00 dan zal de schuimparty zeker doorgaan, maar eenmaal daar aangekomen kan het zwaar gaan bewolken. Bewolking is op zich niet zo erg, als de temperatuur hoog is, maar een lage temperatuur en zware bewolking maakt het toch wat minder aangenaam. Dat wil overigens niet zeggen dat de bezoekers zich laten tegenhouden om door te gaan met feesten, maar als je de keuze hebt is een zonnige dag toch een betere optie.

Omgekeerd gebeurt het ook regelmatig dat het de hele morgen snert weert is en miezerig en rond 14:00 breekt ineens vanuit het niets de zon door en wordt het prima schuimparty weer.

Via weersites en apps kan je het proberen een beetje te voorspellen, maar helaas zijn de weersvoorspellers in Frankijk al niet veel beter dan die uit Nederland, dus ze zitten er ook regelmatig naast.

Gelukkig geldt over het algemeen dat het 90% van de tijd wel goed is en de party gewoon doorgaat. En als het echt heel slecht weer is en de voorspelling is ook voor de hele dag slecht, dan is de kans groot dat de party simpelweg niet doorgaat. Meestal duurt slecht weer nooit veel langer dan één tot maximaal twee dagen en daarna kan je weer los gaan.

Voor de maanden juni en september is het beleid niet elk jaar hetzelfde. Soms worden er ook gedurende deze maanden elke dag een schuimparty georganiseerd en soms is het maar een paar keer per week. Feit is wel dat deze beduidend minder druk bezocht worden, maar soms heeft dat ook zijn voordelen. Zodra we meer inzicht hebben in de agenda van 2022, zullen we dit op deze site publiceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *