Wat is de dresscode van de mousse party?

Wat mag je aanhouden tijdens de naakte schuimparty in Cap d’Agde?

Binnen het naturisten centrum zijn de mensen die hier te gast zijn, wel het één en ander gewend op het gebied van bloot lopen. Toch is bij sommige stellen de verbazing groot als ze het bordje lezen, welke bij de ingang van de mousse party hangt, waarop staat: “la nudité est obligatoire” hetgeen in het Nederlands, naakt is verplicht, betekent. (En mousse party is het Franse woord voor schuimparty).

Voor niet naaktlopers is dit misschien even slikken, want ze moeten nu toch echt met de billen bloot. Er is geen ontkomen aan, voor de ingang staat een soort van portier die je een tas overhandigt, met daarop het logo van de sponsor, die vandaag mede het feest organiseert.
Die tas is bedoeld om de eventueel aanwezige spullen die jij nog aan hebt in te stoppen. T-shirtjes, rokjes of broeken die nog aan het lichaam zitten moeten worden uitgetrokken, anders kom je er simpelweg niet in.

Dit geldt ook voor schoeisel die je aan hebt. Zelfs je slippers moeten de tas in. Je gaat echt op je blote voeten en in je blote kont de ruimte betreden. Het enige wat je mee mag nemen zijn handdoeken, om op te zitten en/ of jezelf af te drogen, een klein nekbuideltje, waar je je geld in kan stoppen en welke je daar eventueel kan kopen (een ander klein buideltje voor je geld is ook oké) en voor zover van toepassing zonnebrandcreme, een petje, hoedje, zonnebril en sigaretten. En dat is het wel zo’n beetje. De tas met jouw spullen overhandig je tegen betaling aan de garderobe en vervolgens kan je blootsvoets en blootskonts naar binnen.

Je kan proberen andere dingen mee te smokkelen, maar je wordt op zeker betrapt door het aanwezige personeel. Enige jaren geleden bijvoorbeeld waren er twee Italiaanse koppels, die schoenen mee naar binnen hadden gesmokkeld onder hun handdoek. Nog voor ze deze aan hun voeten hadden, werden ze al verzocht deze direct bij de garderobe in te leveren of weg te gaan. Dit lijkt misschien een beetje kinderachtig, maar high heels in de overvolle schuimparty area gaat echt niet werken. Regelmatig stap je op iemand zijn tenen, omdat je absoluut niet kan zien, wiens voeten waar onder het schuim staan. Zou je dit doen met hoge hakken, dan gaan er een flinke wond of kneuzing ontstaan.

Mocht je opzien tegen het verplicht naakt zijn, dan is dit absoluut niet nodig. Het is zeker niet zo dat binnen alleen maar jonge fotomodellen zijn. De leeftijd varieert van 18 tot 70. Er lopen slanke mensen binnen, maar ook net zo goed mensen met een veel minder goed figuur, en ook gezette en dikke mensen schamen zich er niet voor, om hier vrolijk rond te stappen. Sommige mensen zijn knap, sommige mensen niet. Sommige mannen hebben een hele grote penis en sommige weer een hele kleine. Dit zelfde geldt voor de borsten van de dames. Soms groot, soms klein, soms ongelijk. Het maakt allemaal niet uit, hier is iedereen gelijk en niemand zal er op aan gekeken worden als je er net wat anders uitziet dan normaal. De sfeer is gemoedelijk en positief. Ruzie of beledigende opmerkingen hebben wij daar nog nooit meegemaakt. Het is gewoon te leuk binnen voor negativiteit.

Er is overigens toch nog wel een kleine mogelijkheid om een beetje vals te spelen op het gebied van naakt zijn. In het naturisten centrum zijn op diverse plekken een soort van slierten rokjes te koop, waar je wel dwars doorheen kijkt, maar die je toch het gevoel geven, dat je wat aan hebt en dit wordt wel geaccepteerd, vooral omdat het eigenlijk niets verhullend is. Je bent nog steeds naakt maar op de één of andere manier, is het toch net anders en het staat ook leuk.

Daarnaast worden er meestal tijdens de party door de sponsor een aantal promotie t-shirtjes rond gestrooid. Mocht je zo’n promotie shirtje kunnen bemachtigen, dan zou je die aan kunnen trekken, wat ook wel eens wordt gedaan. Maar iedereen naakt, is gewoon het leukst. Naast leuk is het ook handig; je hoeft thuis niet lang na te denken of te zoeken wat je moet aantrekken.

Tot slot mocht je een HEEL goede reden hebben om toch iets aan te houden, dan zou je dit wellicht kunnen overleggen bij de ingang, zoals bijvoorbeeld dat je knetter verbrand bent de vorige dag. Het is geen strafkamp dus misschien werken ze mee, maar doorgaans zijn er zelden mensen die kleren aanhebben en als je ze ziet, dan blijkt later vaak dat ze ofwel bij het personeel horen ofwel bij het promotieteam wat later op de middag op de bar gaat strippen. Niet gelijk in de vlekken schieten, dus als je iemand ziet die toch wat aan heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *